Integral maakt komaf met manuele platenbehandeling

Logo van integral interieur

Wie is Integral Interieur?

Iedereen geniet graag eens van een heerlijke ovenkoek van bij de bakker, de verfijnde salades van bij de slager of van de verse vis van bij de vishandelaar.

Kans bestaat dat u dan reeds de unieke interieursettings van Integral heeft mogen aanschouwen.

Het interieurbedrijf uit Eeklo heeft binnen de Benelux en Frankrijk al talloze bakkerijen, slagerijen, maar ook kaashandels, viswinkels, traiteurs en horecazaken omgetoverd tot prestigieuze ondernemingen, met steevast hetzelfde doel voor ogen:

Het verhogen van de rendabiliteit van de speciaalzaak.

Voorbeeld uit het portfolio van Integral

Jarenlange ervaring en sterke troeven

Integral heeft sinds 1985 de traditie om het volledig plaatje op zich te nemen, van de totaalinrichting tot de koeltechnieken.

Door die jarenlange ervaring hebben zij vandaag een prachtig portfolio bijeen gesprokkeld, dat te bezichtigen is op hun website:

Referenties | Integral | Inrichting horeca en voedingswinkels (integral-interieur.be)

Dankzij een aantal sterke troeven weet Integral zich duidelijk te positioneren in de markt. Ze beschikken over een volledig uitgeruste schrijnwerkerij met een eigen glas- en granietafdeling.

De grondstoffen spelen ook een uitermate belangrijke rol. Integral neemt namelijk alleen maar genoegen met de beste materialen van de hoogste kwaliteit.

Daarnaast presenteren de in‑house ontwerpers uw unieke, gepersonaliseerde design in 4D, waardoor u als het ware reeds door uw vernieuwde zaak kan wandelen.

“In essentie komt het er op neer dat Integral, naast het verhogen van de rendabiliteit, de klant vooral wilt ontzorgen. Voor elk project staat een gemotiveerde medewerker in als contactpersoon tussen Integral en uw zaak. “ – Pablo Verschaere, Integral-interieur

Voorbeeld uit het portfolio van Integral

Meerwaarde, groei en ambitie

Deze contactpersoon zorgt voor de creatie van zoveel mogelijk meerwaarde door een persoonlijke aanpak en door goed te gaan luisteren naar de wensen en noden van de klant.

Daarna fungeert deze persoon ook als coördinator voor het volledige proces, van ontwerp, productie tot de uiteindelijke installatie.

Dit alles zorgt ervoor dat Integral een bedrijf in volle groei is.

Vandaag mogen ze gemiddeld maar liefst twee handelszaken per week inrichten.

Om die reden heeft Integral de beslissing genomen om de schrijnwerkerij uit te breiden, zodat ze aan dezelfde hoge standaarden kunnen blijven handelen.

Bij het uitbreiden van de schrijnwerkerij heeft Integral aangetoond dat zij niet alleen zeer ambitieus zijn, maar vooral ook zeer menselijk en dat ze het hart op de juiste plaats hebben.

Zo wou Integral komaf maken met het manueel behandelen van zware platen en kozen zij resoluut voor ergonomie.

Logitrans Handling en Integral Interieur

Hiervoor heeft Integral de hulp ingeroepen van Logitrans Handling. Na een korte zoektocht op het web kwam Integral bij Logitrans terecht en, als ervaren distributeur van ergonomische tiloplossingen, kreeg Logitrans het vertrouwen om de nieuwe schrijnwerkerij te bezoeken en ergonomisch te optimaliseren.

Overzicht van het railsysteem dat werd geplaatst bij Integral interieur

Een handige oplossing voor een veel voorkomende uitdaging

Integral wou met één oplossing zowel de nieuwe opdeelzaag als de nieuwe CNC-machine beladen. Daarnaast wenste Integral ook dat er slechts één operator nodig was om een plaat op deze machines te leggen.

Hiervoor werd geopteerd om te gaan werken met een vacuüm hefsysteem dat werd bevestigd aan het dak door middel van een railsysteem dat 144m² overbrugt.

Het gevaar bij de manipulatie van grote platen is vaak de stabiliteit. Hiervoor voorzag Logitrans een aangepaste zuigvoet die de plaat op verschillende punten grijpt, waardoor een stabiele en veilige werking gegarandeerd wordt.

Werknemer Integral gebruikt vacuümhefsysteem met spider zuigvoet om houten plaat op CNC-machine te plaatsen.

Een geslaagde samenwerking

Ondertussen is de tilhulp al enige tijd in gebruik en is Integral nog steeds tevreden:

“De samenwerking is heel vlot verlopen. De planning en levertermijnen werden gerespecteerd en er werd goed meegedacht in de zoektocht naar een oplossing. De installatie verliep vlekkeloos en na de keuring heeft Logitrans een opleiding voorzien. Dankzij ervaring met een gelijkaardig systeem in het verleden, verliep de opleiding voor deze opstelling heel gemakkelijk.”  – Pablo Verschaere, Integral-interieur

 Zoals Integral de rendabiliteit van menig speciaalzaak verhoogt, zo verhoogt Logitrans de rendabiliteit, efficiëntie en productiviteit voor bedrijven zoals Integral.

Diverse industrieën vinden soelaas bij de mogelijkheden die Logitrans biedt. 

Logitrans staat open voor dialoog en analyse en helpt u graag verder te bouwen aan een toekomstgerichte onderneming waar ergonomie en productiviteit hand in hand gaan.

Geef ons gerust een seintje!

Hulp nodig...

Articles associés

ATS_kerstkaart_2022_Logitrans

Eindejaarssluiting

Tijdens de kerstperiode zijn wij gesloten vanaf 24-12-2021 tot en met 03-01-2022.
Man ledigt wit plastieken vat in een groot vat om bier te brouwen
3 min

Tilhulpmiddelen voor het uitkiepen van vaten

Heel veel bedrijven verzetten dagelijks enorme hoeveelheden vaten als grondstoffen voor hun eindproducten. Hoewel er veel genormeerde vaten zijn, is er toch nog een grote diversiteit aan vaten …
Palletkantelaar met pallet van zakken
5 min

Pallets overstapelen: do’s and don’ts

Hout bannen uit productie, een hot item als we spreken over hygiëne. Maar hoe gaan we om met het correct overstapelen van een overload aan inkomende goederen?