Operator werkt met compacte hefwagen van Tawi om zware rollen te verplaatsen in Clarebout

Eenvoudig folierollen behandelen voor Clarebout

Investeren in de gezondheid en het welzijn van werknemers

Clarebout bewijst hoeveel belang zij hechten aan het welzijn van hun personeel. De bekende producent van aardappelproducten besloot om hun werkplaats ergonomisch te optimaliseren. Doorheen verschillende afdelingen werden ergonomische tiloplossingen geïmplementeerd om grote en vooral zware rollen te behandelen.

Deze rollen wegen al snel 80kg en moeten van een pallet worden getild om vervolgens op een verpakkingsmachine te monteren. Door samen met Logitrans in zee te gaan kan deze lastige karwei uitgevoerd worden door één operator en dit zonder dat hij of zij fysiek belasting ondervindt.

Eén persoon kan moeiteloos rollen van 80 kg optillen en vervoeren

Deze folierollen staan verticaal gestapeld op palletten en dit in twee lagen. Tijdens het verpakkingsproces moesten de operatoren dit initieel manueel tillen en kantelen. Vervolgens werden deze dan getransporteerd naar de verpakkingsmachine waarop ze gemonteerd werden.

Er zijn natuurlijk maar weinig mensen in staat om op hun eentje een rol van 80kg te gaan behandelen. Dus dankzij ergonomie worden de operatoren niet enkel gespaard, er zijn ook minder operatoren vereist om eenzelfde taak uit te voeren.

Geoptimaliseerde workflow en ergonomie

Na overleg met Clarebout werd geopteerd voor twee liftsystemen van TAWi te gaan combineren zodat een totaaloplossing kon worden voorzien. Het behandelen van deze zware rollen gebeurt nu bijgevolg ergonomisch, veilig en veel efficiënter.

Een compacte hefwagen wordt ingezet om de rollen van de pallets te tillen en deze te kantelen. Daarna geeft hij deze rol over aan een andere hefwagen die deze rol gaat transporteren. Deze hefwagen kan de rol ook op de juiste hoogte brengen zodat deze direct ook gemonteerd kan worden op de verpakkingsmachine.

De twee liftsystemen van TAWI werken naadloos samen om een ​​tijdbesparende en ergonomische werkstroom te garanderen.

Hulp nodig...

Articles associés

ATS_kerstkaart_2022_Logitrans

Eindejaarssluiting

Tijdens de kerstperiode zijn wij gesloten vanaf 24-12-2021 tot en met 03-01-2022.
Man ledigt wit plastieken vat in een groot vat om bier te brouwen
3 min

Tilhulpmiddelen voor het uitkiepen van vaten

Heel veel bedrijven verzetten dagelijks enorme hoeveelheden vaten als grondstoffen voor hun eindproducten. Hoewel er veel genormeerde vaten zijn, is er toch nog een grote diversiteit aan vaten …
Palletkantelaar met pallet van zakken
5 min

Pallets overstapelen: do’s and don’ts

Hout bannen uit productie, een hot item als we spreken over hygiëne. Maar hoe gaan we om met het correct overstapelen van een overload aan inkomende goederen?