Operator werkt met compacte hefwagen van Tawi om zware rollen te verplaatsen in Clarebout

Eenvoudig folierollen behandelen voor Clarebout

Investeren in de gezondheid en het welzijn van werknemers

Clarebout bewijst hoeveel belang zij hechten aan het welzijn van hun personeel. De bekende producent van aardappelproducten besloot om hun werkplaats ergonomisch te optimaliseren. Doorheen verschillende afdelingen werden ergonomische tiloplossingen geïmplementeerd om grote en vooral zware rollen te behandelen.

Deze rollen wegen al snel 80kg en moeten van een pallet worden getild om vervolgens op een verpakkingsmachine te monteren. Door samen met Logitrans in zee te gaan kan deze lastige karwei uitgevoerd worden door één operator en dit zonder dat hij of zij fysiek belasting ondervindt.

Eén persoon kan moeiteloos rollen van 80 kg optillen en vervoeren

Deze folierollen staan verticaal gestapeld op palletten en dit in twee lagen. Tijdens het verpakkingsproces moesten de operatoren dit initieel manueel tillen en kantelen. Vervolgens werden deze dan getransporteerd naar de verpakkingsmachine waarop ze gemonteerd werden.

Er zijn natuurlijk maar weinig mensen in staat om op hun eentje een rol van 80kg te gaan behandelen. Dus dankzij ergonomie worden de operatoren niet enkel gespaard, er zijn ook minder operatoren vereist om eenzelfde taak uit te voeren.

Geoptimaliseerde workflow en ergonomie

Na overleg met Clarebout werd geopteerd voor twee liftsystemen van TAWi te gaan combineren zodat een totaaloplossing kon worden voorzien. Het behandelen van deze zware rollen gebeurt nu bijgevolg ergonomisch, veilig en veel efficiënter.

Een compacte hefwagen wordt ingezet om de rollen van de pallets te tillen en deze te kantelen. Daarna geeft hij deze rol over aan een andere hefwagen die deze rol gaat transporteren. Deze hefwagen kan de rol ook op de juiste hoogte brengen zodat deze direct ook gemonteerd kan worden op de verpakkingsmachine.

De twee liftsystemen van TAWI werken naadloos samen om een ​​tijdbesparende en ergonomische werkstroom te garanderen.

Hulp nodig...

Relevante artikels

Nieuwe Logitrans vestiging in Drongen
1 min

Wij zijn verhuisd!

Vanaf 4 januari 2021 kan u onze vlag zien wapperen in de industriezone te Drongen. Ons nieuwe adres is moerstraat 58A – 9031 Drongen.
Automatische stapelhulp bij Westlandia
1 min

Automatische stapelhulp voor Westlandia

Westlandia is een maatwerkbedrijf en speelt op zijn beurt dus een heel belangrijke rol in de sociale economie. Om de integratie van deze personen te bevorderen hielp Logitrans …
Vormtrechter tool voor op compacte hefwagen
1 min

Vormtrechters behandelen met nieuwe tool

het vervangen van vormtrechters is een dagelijkse activiteit in veel verpakkingslijnen. Om uw werknemers te ontlasten stak Logitrans samen met TAWI de koppen bijeen om een compacte oplossing …