Blog

Vormtrechters behandelen met nieuwe tool

In samenwerking met onze partner Tawi hebben wij een nieuwe tool ontwikkeld. Deze kwam tot stand naar aanleiding van veel vraag uit verschillende hoeken van de markt.

Vormtrechters zijn een gekend onderdeel in vele verpakkingsmachines. Deze vormen de folierollen om tot zakken om de goederen in te verpakken.

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat niet alle zakken dezelfde afmetingen hebben. Dit wil dus zeggen dat vormtrechters bestaan in verschillende vormen in maten.

Het gewicht van zo’n vormtrechter gaat al rap richting de 30 kilogram. Om deze dan meerdere malen per dag manueel uit te wisselen eist een zware fysieke inspanning van uw operatoren.

Rekening houdend met de beperkte ruimte in de verpakkingsmachines ontwikkelden wij de tool monteerden wij deze op een compacte hefwagen.

Met een capaciteit tot 35 kilogram kan deze hefoplossing manoeuvreren in kleine ruimtes om zo met grootste gemak de vormtrechters te vervangen.

Vormtrechter tool gemonteerd op de compacte hefwagen in volledig inox uitvoering.
Vormtrechter tool met vormtrechter in opgevouwen toestand op een compacte hefwagen.

Hulp nodig...

Gerelateerde artikels

1 min

Fijne feestdagen!

We kijken uit naar 2024 en zijn benieuwd naar de vele nieuwe opportuniteiten die het nieuwe jaar te bieden heeft!
25 jaar logitrans

25 jaar Logitrans Belgium

Dit jaar wordt een feestjaar voor Logitrans Belgium want in 2023 bestaan we 25 jaar! Reeds 25 jaar bieden we ergonomische tilhulpen op maat voor tal van klanten.