De palletkantelaar, een onmisbaar apparaat in uw magazijn

10 juli 2019 in Algemeen
De palletkantelaar, een onmisbaar apparaat in uw magazijn

Overstapelen van pallets, ieder bedrijf waar veel pallets circuleren, heeft er wellicht al mee te maken gehad. Er zijn immers veel verschillende redenen waarom je als productie- of logistiek bedrijf een palletkantelaar nodig kunt hebben. Een of meerdere van onderstaande verhalen klinken u dan wellicht niet onbekend in de oren. 

"Als voedingsbedrijf zijn we onderworpen aan de GMP kwaliteitsstandaarden. Hierdoor aanvaarden we helemaal geen houten pallets meer in onze productie. Aangezien niet alle leveranciers willen of kunnen leveren op plastic, is de palletkantelaar onze ideale oplossing om toch op een efficiënte manier de kwaliteitsstandaarden te volgen"

"Heel wat binnenkomende pallets komen vaak met schade toe in het magazijn. Kleine schade kan reeds voor heel wat problemen zorgen in ons (geautomatiseerd) magazijn. Deze moeten we dan ook onmiddellijk overstapelen naar een nieuwe pallet om problemen te voorkomen. "

"Ons automatisch magazijn werkt uitsluitend met onze eigen interne pallets. Daarom is het belangrijk dat we alle binnenkomende goederen ineens op onze interne pallets kunnen verwerken. De palletkantelaar helpt ons om dit waar te maken."

"Zelfs de beste vorkheftruckchauffeur overkomt het wel eens, bij het opnemen van een pallet geraken de vorken in de lading in plaats van de gleuven van de pallet. Zo kunnen we dat natuurlijk niet leveren aan onze klanten. De pallet volledig manueel overstapelen is al zeker geen optie, dus is de palletkantelaar hier de beste vriend van onze heftruckchauffeurs."

Daarnaast kan de palletkantelaar ook ingezet worden voor het 180° of 90° kantelen van zware lasten, denk maar bv. aan 500 kg rollen.

En dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden van de palletwisselaar. 

Wist je bovendien dat: 

  • Er steeds  palletkantelaars uit stock beschikbaar zijn?
  • U ook voor korte termijnen een palletkantelaar kan huren (vanaf 1 maand)
  • De mogelijkheid bestaat om aantal kantelingen en aantal draaiuren te bekijken.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende soorten palletwisselaars. 

Voor meer info kan u ook terecht door een mailtje te sturen naar sales@logitrans.be