Vormtrechters behandelen met nieuwe tool

In samenwerking met onze partner Tawi hebben wij een nieuwe tool ontwikkeld. Deze kwam tot stand naar aanleiding van veel vraag uit verschillende hoeken van de markt.

Vormtrechters zijn een gekend onderdeel in vele verpakkingsmachines. Deze vormen de folierollen om tot zakken om de goederen in te verpakken.

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat niet alle zakken dezelfde afmetingen hebben. Dit wil dus zeggen dat vormtrechters bestaan in verschillende vormen in maten.

Het gewicht van zo’n vormtrechter gaat al rap richting de 30 kilogram. Om deze dan meerdere malen per dag manueel uit te wisselen eist een zware fysieke inspanning van uw operatoren.

Rekening houdend met de beperkte ruimte in de verpakkingsmachines ontwikkelden wij de tool monteerden wij deze op een compacte hefwagen.

Met een capaciteit tot 35 kilogram kan deze hefoplossing manoeuvreren in kleine ruimtes om zo met grootste gemak de vormtrechters te vervangen.

Vormtrechter tool gemonteerd op de compacte hefwagen in volledig inox uitvoering.
Vormtrechter tool met vormtrechter in opgevouwen toestand op een compacte hefwagen.

Hulp nodig...

Relevante artikels

Man ledigt wit plastieken vat in een groot vat om bier te brouwen
3 min

Tilhulpmiddelen voor het uitkiepen van vaten

Heel veel bedrijven verzetten dagelijks enorme hoeveelheden vaten als grondstoffen voor hun eindproducten. Hoewel er veel genormeerde vaten zijn, is er toch nog een grote diversiteit aan vaten …
Palletkantelaar met pallet van zakken
5 min

Pallets overstapelen: do’s and don’ts

Hout bannen uit productie, een hot item als we spreken over hygiëne. Maar hoe gaan we om met het correct overstapelen van een overload aan inkomende goederen?
rollen handling
5 min

Monteren van rollen op verpakkingsmachines

Bij de aankoop of installatie van een verpakkingsmachine, staan nog veel betrokkenen niet stil bij de gevolgen die het sleuren met rollen met zich meebrengen voor de operatoren.