Automatische stapelhulp voor Westlandia

Samen met ons moederbedrijf ATS Groep realiseerde Logitrans Handling een automatische stapelhulp bij onze klant Westlandia.

Westlandia is een maatwerkbedrijf en speelt op zijn beurt dus een heel belangrijke rol in de sociale economie. Zij hebben als doel om de integratie te bevorderen van mensen die te kampen hebben met een handicap.

Om de integratie van deze personen te bevorderen hielp Logitrans mee in het ontwikkelen van een automatische stapelhulp. Bij deze ontwikkeling werd vooral rekening gehouden met technologie om de operatoren zo ergonomisch en efficiënt mogelijk te kunnen laten werken.

Tevens kadert dit prototype zich in de TTI-proeftuinen. Dit is een Europees project dat technologie inzet bij maatwerkbedrijven om de integratie van mensen met een beperking te stimuleren.

Dankzij dit groepsproject kunnen de werknemers zonder enige moeite de volledige dag volledig efficiënt te werk gaan. De automatische stapelhulp gaat er namelijk voor zorgen dat de medewerker op eenvoudige wijze de dozen kan stapelen op een pallet. Hierna verlaagt of verhoogt dit toestel automatisch zijn niveau tot het op ergonomische hoogte is.

Automatische stapelhulp bij Westlandia
Automatische stapelhulp bij Westlandia

Hulp nodig...

Relevante artikels

Man ledigt wit plastieken vat in een groot vat om bier te brouwen
3 min

Tilhulpmiddelen voor het uitkiepen van vaten

Heel veel bedrijven verzetten dagelijks enorme hoeveelheden vaten als grondstoffen voor hun eindproducten. Hoewel er veel genormeerde vaten zijn, is er toch nog een grote diversiteit aan vaten …
Palletkantelaar met pallet van zakken
5 min

Pallets overstapelen: do’s and don’ts

Hout bannen uit productie, een hot item als we spreken over hygiëne. Maar hoe gaan we om met het correct overstapelen van een overload aan inkomende goederen?
rollen handling
5 min

Monteren van rollen op verpakkingsmachines

Bij de aankoop of installatie van een verpakkingsmachine, staan nog veel betrokkenen niet stil bij de gevolgen die het sleuren met rollen met zich meebrengen voor de operatoren.